Yunus Emre Enstitüsü, Pakistanlı Yetimlere Türkçe Öğretiyor

Yazıcı-dostu sürüm

2017 yılında Pakistan’da kapılarını açan Lahor Yunus Emre Enstitüsü, bünyesinde yetim çocuklara yönelik ücretsiz Türkçe kursları vermeye başladı.

Kursun açılış programına Pakistan Pencap Eyaleti Kültür ve İletişim Bakanı Fayaz ul Hassan Chohan ile Lahor Başkonsolosu Emir Özbay katıldı. Pekçok Pakistanlı medya kuruluşunun katıldığı programda Bakan Chohan, "Dünyanın nükleer, atom gücü varsa Türkiye'nin Türklerin atom gibi kültürü, tarihi ve dili vardır. Biz her konuda Türkiye’yi rol model olarak görüyoruz" dedi.

Lahor Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ulaş Ertaş ise konuşmasında, "Yetişkin ve çocuklara yönelik Lahor'da, Azad Cammu Keşmir Üniversitesinde ve Ulusal Modern Diller Üniversitesinde (NUML) Türkçe eğitimleri veriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız projede Pakistanlı yetim öğrencilere gerek dil öğretmek gerekse de kültürel faaliyetlerle Türkiye'yi tanıtmayı planlıyoruz, öğretici ve öğretici bilgiler vererek hem kültürümüzü ve dilimizi tanıtıyoruz hem de dünyaya ülkemizin yardımsever yönünü göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Lahor’da gelecek dönemde yetimlere özel eğitimlerin artarak devam etmesi planlanıyor.