Pakistan’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Lahor Yunus Emre Enstitüsü tarafından Pakistan Ulusal Sanat Konseyinde ( PNCA ) 28 Mart günü Çanakkale Zaferi haftası kapsamında Şehitleri Anma töreni ve ‘Son Mektup’ film gösterimi düzenlendi.

Dost ülke Pakistan halkıyla birlikte gerçekleştirilen programın açış konuşması T.C. İslamabad Büyükelçisi Sayın İhsan Mustafa Yurdakul tarafından yapıldı. Sayın Yurdakul sözlerinde iki ülkenin kardeşliğine ve dostluk bağlarına vurgu yaptı. Ardından söz alan PNCA Başkanı Syed Jamal bu anlamlı program için Türk yetkililere şükranlarını sunarken Pakistan’da boşalan sinema sektörünün Türk filmleri ile  doldurulması gerektiğini ve Pakistan sinemalarının kapılarının Türk yapımcılara sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

Umuma açık şekilde gerçekleştirilen Son Mektup film gösterimine çok sayıda Pakistanlı katılım gösterdi.

Pakistan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, Azerbaycan İslamabad Büyükelçisinin yanı sıra  Türk ve yabancı misyon temsilcileri, Anadolu Ajansı yetkilileri,  akademisyen ve Pakistanlı sinemaseverlerin katıldığı program film akabinde Sanat Konseyi bahçesinde verilen resepsiyonun ardından sona erdi.